Meta
Tags

Näin muutat mielipiteesi somessa

06/08/2015 Näin muutat mielipiteesi somessa

Paasaan Luennoin usein asiantuntijoille ja johtajille siitä, miten julkiseen keskusteluun kannattaa osallistua esimerkiksi oman blogin avulla. Aina välillä näissä keskusteluissa nousee esiin nousee pelko siitä, että blogissa esitetyt ajatukset otetaan liian kirjaimellisesti tai niitä käytetään kirjoittajaa vastaan. Taustalla on jonkinlainen ajatus siitä, että oman näkemyksen täytyy olla valmis, muuttumaton ja aukottomasti perusteltu, kun sen julkaisee.

Vaatii toki taitoa ilmaista asiansa niin, että vastaanottaja ymmärtää viestin kuten kirjoittaja on tarkoittanut. Väärinymmärryksiä ei kuitenkaan kannata pelätä. Blogipostaus voi olla hyvän keskustelun alku ja haastajat auttavat parhaimmillaan omaa ajattelua ja argumentointia eteenpäin.

Eikä sekään haittaa, vaikka oma mieli joskus muuttuisikin. Ihminen oppii ja kehittyy, ja olisi oikeastaan aika surullista, jos kerran ääneen lausuttu näkemys olisi muuttumaton.

Kun mieli muuttuu, sen voi sanoa. Hieno esimerkki tuli Arman Alizadilta tällä viikolla. Ainakin itse arvostan kovasti ihmistä, joka paitsi kehittää ajatteluaan, myös myöntää reilusti muuttaneensa mieltään ja tarjoaa vielä perustelut päälle.

Johtajat, ottakaa Armanista oppia.

No Comments

Post A Comment