Meta
Tags

Työpäiväkokemukseen kannattaa satsata

20/09/2017 Työpäiväkokemukseen kannattaa satsata

Deloitten juuri julkaisema tutkimus paljastaa, että Suomessa organisaatioissa vain 6 % vastaajista hyödyntää työpäiväkokemusta huippuosaajien houkuttelussa töihin. Globaalisti vastaava luku on 25 %, joten kirittävää löytyy, kun kilpailu osaajista kiihtyy monilla aloilla.

Suomalaisissa yrityksissä on kuitenkin luontaisia työpäiväkokemukseen positiivisesti vaikuttavia vahvuuksia, joilla houkutella huipputalenttaja Suomeen ulkomailtakin. Suomalaiseen kulttuuriin kuuluva taipumus luottaa työntekijöihin ja antaa asiantuntijalle paljon itsenäisyyttä on asia, jonka houkuttelevuutta emme ehkä itse läheltä katsottuna osaa arvostaa. Viiden viikon palkallinen loma puolestaan voi vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta.

Työpäiväkokemuksen parhaita, ja ainoita oikeita, kehittäjiä ovat työntekijät itse.

Työpäiväkokemusta on kuitenkin syytä kehittää myös määrätietoisesti ja kyllä suomalaisilta työpaikoilta kehittämisenkin varaa löytyy. Hyvä työpäiväkokemus vaikuttaa positiivisesti työnantajamielikuvan lisäksi myös työn laatuun ja asiakaskokemukseen. Sitä paitsi, työn muotoilu tekijänsä näköiseksi tutkitustikin vaalii työn imua ja suojaa työuupumukselta.

Hyvä työpäiväkokemus voi merkitä yhdelle työntekijälle yhtä ja toiselle toista. Ihmisten arvostukset ja elämäntilanteet vaihtelevat. Flippereiden, limuautomaattien ja muiden startup-kliseiden raahaaminen toimistolle ei siis ole ratkaisu.

 

Ihmiset ovat itse oman työnsä parhaita asiantuntijoita, ja on olennaista kuunnella ja kannustaa työntekijöitä oman työpäiväkokemuksen suunnitteluun alusta alkaen. Myös henkilökohtaiset unelmat, kasvutavoitteitteet ja vaihtuvat elämäntilanteiden mukanaan tuomat tarpeet kannattaa ottaa avoimeen keskusteluun. Näiden tarpeiden ratkaiseminen voi johtaa isoihin oivalluksiin työpaikalla ja olla avain työpäiväkokemuksen kehittämiseen.

Lue lisää työpäivämuotoilusta täältä.

PS. Kiinnostaako työpäivämuotoilu. Etsimme pilottiyrityksiä testaamaan, kuinka design thinking taipuu työpäivän kehittämiseen!

No Comments

Post A Comment